Janine fotografeert bijzondere projecten

Publicaties

Soms komen er projecten op je pad die je niet kunt weigeren. Afgelopen jaar heb ik een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan een herdenkingsboekje van de Razzia van Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan heeft de gemeente Rotterdam een bijzonder boek uitgebracht. Voor deze uitgave maakte ik alle portretten van de geïnterviewden. Ik koos er bewust voor om me juist tijdens hun interview als toeschouwer op te stellen en ze gewoon hun gang te laten gaan. Mezelf zo onzichtbaar mogelijk te maken en het verhaal voorrang te geven. De portretten zijn gemaakt bij de mensen thuis, in hun eigen omgeving, waarbij ik gebruik heb gemaakt van het aanwezige daglicht. Door deze manier van fotograferen ontstaan er natuurlijke, dynamische portretten die de verhalen ondersteunen. En dat was precies mijn bedoeling. 

Omdat dit herdenkingsboek in een beperkte oplage is uitgegeven en nergens te koop is, heb ik besloten om de PDF-versie ervan op mijn site te zetten voor belangstellenden. Dit omdat ik het belangrijk vind dat de verhalen van deze overlevenden nooit vergeten mogen worden. Daarbij kan zo iedereen die erin geïnteresseerd is hun verhalen lezen. Houd wel rekening mee dat niks uit dit boekje gepubliceerd mag worden zonder toestemming van de gemeente Rotterdam en dat op mijn foto’s auteursrecht van toepassing is. Een afdruk maken voor eigen gebruik is geen enkel probleem.

Soms komen er projecten op je pad die je niet kunt weigeren. Afgelopen jaar heb ik een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan een herdenkingsboekje van de Razzia van Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan heeft de gemeente Rotterdam een bijzonder boek uitgebracht. Voor deze uitgave maakte ik alle portretten van de geïnterviewden. Ik koos er bewust voor om me juist tijdens hun interview als toeschouwer op te stellen en ze gewoon hun gang te laten gaan. Mezelf zo onzichtbaar mogelijk te maken en het verhaal voorrang te geven. De portretten zijn gemaakt bij de mensen thuis, in hun eigen omgeving, waarbij ik gebruik heb gemaakt van het aanwezige daglicht. Door deze manier van fotograferen ontstaan er natuurlijke, dynamische portretten die de verhalen ondersteunen. En dat was precies mijn bedoeling. Omdat dit herdenkingsboek in een beperkte oplage is uitgegeven en nergens te koop is, heb ik besloten om de PDF-versie ervan op mijn site te zetten voor belangstellenden. Dit omdat ik het belangrijk vind dat de verhalen van deze overlevenden nooit vergeten mogen worden.

Daarbij kan zo iedereen die erin geïnteresseerd is hun verhalen lezen. Houd wel rekening mee dat niks uit dit boekje gepubliceerd mag worden zonder toestemming van de gemeente Rotterdam en dat op mijn foto’s auteursrecht van toepassing is. Een afdruk maken voor eigen gebruik is geen enkel probleem.

Ontvang jouw e-book!

,

Een greep uit mijn werk

Meer werk